Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναυλία: Βασίλης Μιχαηλίδης, 100 χρόνια από τον θάνατό του.

«Το πρώτο ’δώ βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει»

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου διοργανώνουν συναυλία για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη, με τίτλο «Το πρώτο ’δώ βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει», με  μελοποιημένη ποίηση από τον Λάρκο Λάρκου, στις 13 Οκτωβρίου 2017, ώρα 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου.

Θα ερμηνεύσουν οι καταξιωμένοι Ελλαδίτες τραγουδιστές Βασίλης Λέκκας και Πέτρος Γαϊτάνος μαζί με σημαντικούς Κύπριους καλλιτέχνες, όπως ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου, οι παραδοσιακοί τραγουδιστές Μιχάλης Χατζημιχαήλ και  Κυριάκος Μαππούρας, η ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου, ο Τουρκοκύπριος πανεπιστημιακός Niyazi Kızılyürek, η τραγουδίστρια Atys και ο ίδιος ο συνθέτης. Θα συνοδεύει η ορχήστρα Commandaria υπό τη διεύθυνση του Francis Guy, σολίστες μουσικοί και τετρανδρία ψαλτών.

Θα παρουσιαστούν όλα τα μελοποιημένα ποιήματα του Βασίλη Μιχαηλίδη από τον Λάρκο Λάρκου, σε πανελλήνια γλώσσα (καθαρεύουσα και δημοτική) και ως μουσικά δρώμενα τα ποιήματα που τον καταξίωσαν στην κυπριακή διάλεκτο, «Η ανεράδα», «Η Χιώτισσα» και «Η 9η Ιουλίου του 1821» υπό τη φιλολογική εποπτεία του Δρος Κυριάκου Ιωάννου.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Είσοδος €10

Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠ, Chr. G. Vassiliades & CO. LLC, ARAMEX,Όμιλος Σιακόλα, RCB, EKO, See You Travel, Hilton Park Nicosia.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΡΙΚ, ΚΥΠΕ, Ο Φιλελεύθερος.

Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

04 Οκτωβρίου 2017

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A