Get Adobe Flash player
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες,

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2017-18, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά. Εκφράζω τις θερμές ευχές μου σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για μια νέα χρονιά, με υγεία και κάθε πρόοδο στο έργο του καθενός.

Ο ρόλος του καθενός από εμάς είναι πολύ σημαντικός, αφού σήμερα επικρατούν αντίξοες συνθήκες στον τόπο μας, αλλά και στην ανθρωπότητα ολόκληρη. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, παρά τις αντιξοότητες που παρατηρούνται σήμερα στην κοινωνία μας, καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση του παιδαγωγικού έργου. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αφοσιωθούν στη μετάδοση των γνώσεων και των αξιών της θρησκείας και της Πατρίδας μας, ως οι κατ’  εξοχήν εμπνευστές της νέας γενιάς. Οι μαθητές και μαθήτριες καλούνται να αποτελέσουν τα κύτταρα μιας αναγεννημένης και υγιούς κοινωνίας. Κάθε μαθητής και μαθήτρια μπορεί να πετύχει στους στόχους του για συνεχή πρόοδο και βελτίωση, φτάνει να  προσπαθήσει και να αγωνιστεί γι’ αυτό. Για τον μαθητή και την μαθήτρια που αυτοβελτιώνεται, αυτό αποτελεί το καλύτερο αριστείο και βραβείο. Δεν είναι, λοιπόν, τα αριστεία που μετρούν, αλλά η συνεχής προσπάθεια και ο αγώνας για βελτίωση.

Στον αγώνα αυτό, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, έχετε μαζί σας τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, αλλά και την Εκκλησία. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την κατάκτηση της γνώσης, αλλά και της αρετής, διότι «  πᾶ­σά ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται», όπως αναφέρει ο Πλάτων. Γι’ αυτό πατρικά σας συμβουλέυω μη λησμονείτε το λόγο του Κυρίου μας «χωρίς ἐμοῦ  οὐδέν δύνασθε   ποιεῖν». Όλοι σας είναι ανάγκη να κατανοήσετε πόσο πολύτιμο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ζωή αποτελούν το ήθος και η αρετή,  πέρα από την απόκτηση  διπλωμάτων και υλικών αγαθών, κοσμικών αξιωμάτων και δόξας.

Η αξία του ανθρώπου δεν μετριέται με το πόσα παίρνει ή έχει, αλλά με το ποιος είναι.  Σήμερα πλεονάζουν οι τυχοδιώκτες και οι εκμεταλλευτές, ενώ σπανίζουν οι άνθρωποι της πνευματικής  δημιουργίας και της κοινωνικής προσφοράς. Η αιτία αυτής της θλιβερής πραγματικότητας είναι τό γεγονός ότι οι περισσότεροι ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους με γνώμονα το πόσα θα κερδίζουν καί όχι το τι θα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Έτσι, όμως, μια κοινωνία δεν μπορεί να ορθοποδήσει και να προοδεύσει. Μεταμορφώνεται σέ ζούγκλα θηρίων. Για το λόγο αυτό ας έχετε ως κεντρικό  όραμά σας να διορθώσετε τα δικά μας λάθη και να οικοδομήσετε έναν καλύτερο, πιο ανθρώπινο κόσμο.

Αφού εκφράσω τη βεβαιότητα, ότι με την πίστη στη βοήθεια του Θεού και τη δική  σας θέληση, με προσπάθεια και επιμέλεια, με αυτογνωσία και προγραμματισμό, με επιμονή και υπομονή θα επιτύχετε και σε αυτό το νέο στάδιο της ζωης σας και θα αναδειχθείτε νικητές και τροπαιούχοι, ολοκαρδίως εύχομαι  την εκπλήρωση, όλων των πόθων, των προσδοκιών και των οραματισμων σας.

Επιθυμώ να εκφράσω τις θερμές ευχές μου στους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό και στους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας, για μια πλούσια, αποδοτική και ευλογημένη σχολική χρονιά.  Η  Μητρόπολη Ταμασού και εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα σε σας και στους εκπαιδευτικούς, για να σας βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Εύχομαι σε όλους σας καλή και ευλογημένη χρονιά και πραγματοποίηση όλων των ευγενών στόχων και επιδιώξεών σας.

Με πατρικές ευχές

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Σεπτέμβριος 2017

Πατήστε ΕΔΩ για μορφή pdf

 

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A