Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την περασμένη Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις επι τη ευκαιρίας της μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Αγιορείτου, Ιδρυτή και Κοινοβιάρχη της Πετσέρσκαγια Λαύρας και Θεμελιωτή του Ρωσικού Μοναχισμού. Οι φετινές εκδηλώσεις συμπεριλάμβαναν και το Χρυσό Ιωβηλαίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μπορίσπολ και Μπροβαρύ κ. Αντωνίου, Πρωτοσυγκελεύοντος και Διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ουκρανίας και Πρυτάνεως της ιστορικής Θεολογικής Ακαδημίας και του Εκκλησιαστικού Σεμιναρίου.

Οι εκδηλώσεις κουφώθηκαν με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου και εκπροσώπων πολλών εκκλησιών, το οποίο τελέστηκε στην πλατεία του Καθολικού της Λαύρας.

Πριν το τέλος της ιεράς συνάξεως ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας, απένειμε το παράσημο του Προστάτου και Πολιούχου της Μητροπόλεως μας Αγίου Ηρρακλειδίου, για την αναγνώριση της πολύμορφης προσφοράς και συμβολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μπορίσπολ και Μπροβαρύ κ. Αντωνίου στην προαγωγή της Εκκλησιαστικής παιδείας και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Εκκλησίας Κύπρου και της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Εικόνας του Αγίου, η οποία κατέληξε στην είσοδο των κάτω Σπηλαίων, όπου βρίσκεται εκεί ο τάφος του Οσίου Αντωνίου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A